Aquesta nit tanquem, de Manuel de Pedrolo

0
aquesta nit tanquem

Dissabte 21 i diumenge 22 d’abril de 2018
L’Alternativa Teatre. Marià Aguiló, 22
Ds: 22.00h / Dg: 19.00 h
Entrades: 10 € / reserva online

Aquesta nit tanquem

Escrita l’any 1973, quan es lluitava contra la dictadura per recuperar un sistema de llibertats, aquesta obra recrea una situació sòcio-politica imaginària i la consegüent revolta imaginària sorgida en un teatre imaginari d’una ciutat imaginària en un país imaginari que pateix un règim repressiu imaginari. Un moment, un moment!… ¿Imaginari?…

“Manuel de Pedrolo, un autor autènticament popular. Amb voluntat sempre d’estar al servei de la cultura catalana, de la seva literatura. Tot i així, i malgrat els nombrosos premis obtinguts, com el Premi de les Lletres Catalanes al 1979, i probablement en nom d’un elitisme mal entès, encara no se li ha atorgat el merescut reconeixement acadèmic. A més, ara mateix el seu llegat, a banda del Mecanoscrit del segon origen, és força desconegut entre el públic lector actual. Per això cal, és de justícia, donarlo a conèixer.
Reeditarlo i rellegirlo. Descobrirem com la seva prosa continua ben acerada, preparada per sacsejarnos. Ens adonarem que la denúncia que fa del món real, de l’alienació de l’home, la falta de llibertat és esfereïdorament vigent. I que la seva literatura, en totes les seves manifestacions, té la grapa d’una personalitat creadora, amb una riquesa de registres difícil de trobar”.  Clara Soley. Professora de llengua i literatura catalana, i escriptora.

Tribut conmemoratiu del 100e’ aniversari de Manuel de Pedrolo (1918-2018)

Repartiment: Clara Soley, Gabriel Ruíz, Joan Solé, Josepm. Roviralta, Ramon Permanyer, Eulàlia Vilarasau, Carles Rovira, Dolors Ruíz i Jeroni Oller.
Música i cançons: Ovidi Montllor
Adaptació i direcció: Jeroni Oller
Text: Manuel de Pedrolo
Producció: T.I.C. Escènic
Agraïments: Miquel Contel, Òmnium i Espai Foc

Idioma: català
Durada: 80′

-Publicitat-