Aquesta nit tanquem, de Manuel de Pedrolo

0
aquesta nit tanquem

Dissabte 7 d’abril de 2018
Espai Foc Ventura. Via Massagué, 5-7
20.30 h
Entrada lliure / reserves al T. 93 725 17 39

Aquesta nit tanquem

TIC Escènic ha fet una adaptació de l’obra de teatre de Manuel de Pedrolo aprofitant que aquests any es commemora el centenari del seu naixament.

Una obra escrita l’any 1973, el contingut de la qual és encara de rabiosa actualitat.

« Quan tanques,
pot ser que entris
o que surtis;
cal escollir.
I aquí també.»

“Manuel de Pedrolo, un autor autènticament popular. Amb voluntat sempre d’estar al servei de la cultura catalana, de la seva literatura. Tot i així, i malgrat els nombrosos premis obtinguts, com el Premi de les Lletres Catalanes al 1979, i probablement en nom d’un elitisme mal entès, encara no se li ha atorgat el merescut reconeixement acadèmic. A més, ara mateix el seu llegat, a banda del Mecanoscrit del segon origen, és força desconegut entre el públic lector actual. Per això cal, és de justícia, donarlo a conèixer.
Reeditarlo i rellegirlo. Descobrirem com la seva prosa continua ben acerada, preparada per sacsejarnos. Ens adonarem que la denúncia que fa del món real, de l’alienació de l’home, la falta de llibertat és esfereïdorament vigent. I que la seva literatura, en totes les seves manifestacions, té la grapa d’una personalitat creadora, amb una riquesa de registres difícil de trobar”.  Clara Soley. Professora de llengua i literatura catalana, i escriptora.

Escrita l’any 1973, quan es lluitava contra la dictadura per recuperar un sistema de llibertats, aquesta obra recrea una situació sòciopolitica imaginària i la consegüent revolta imaginària sorgida en un teatre imaginari d’una ciutat imaginària en un país imaginari que pateix un règim repressiu imaginari… Un moment, un moment… ¿Imaginari?

Intèrprets: Clara Soley, Gabriel Ruíz, Joan Solé, Josep M. Roviralta, Ramon Permanyer, Eulàlia Vilarasau, Carles Rovira, Dolors Ruíz i Jeroni Oller

Dibuix portada programa: Gabriel Ruíz
Adaptació i Posada en escena: Jeroni Oller

T.I.C. Escènic destinarà el 10% dels ingressos a la Caixa de solidaritat (gestionada per l’ANC i Òmnium).

 

 

-Publicitat-