Cavalleria Rusticana i Pagliacci. Òpera a Sabadell

0
cavalleria rusticana

Dimecres 25, divendres 27 i diumenge 29 d’abril de 2018
Teatre La Faràndula. República, 33
Dc i dv: 20.00 h / Dg: 18.00h
Entrades. 15-60 € / compra online

Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni i Pagliacci de Ruggero Leoncavallo

Fugint dels escenaris del Romanticisme, ambdues òperes mostren trames sòrdides i retraten la lletjor de la vida quotidiana de la Itàlia més miserable.

Entre els nombrosos compositors que van conrear l’òpera verista, el nom que més petjada va deixar és el de Giacomo Puccini. Però el tret de sortida no el va donar ell sinó Pietro Mascagni, amb Cavalleria rusticana, i Ruggero Leoncavallo, amb Pagliacci. Aquestes dues òperes curtes solen ser representades una rere l’altra, com marca la tradició. Fugint dels escenaris del Romanticisme, mostren trames sòrdides, retraten la lletjor de la vida quotidiana de la Itàlia més miserable i no temen posar en escena execrables crims passionals a Sicília i a Calàbria, respectivament.

Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell

-Publicitat-