Centenari de la Torre de l’Aigua

0
centenari torre aigua

Dijous 26 d’abril de 2018
Aula de l’Aigua. Concepció, 14
18.00 h
Entrada lliure / cal inscripció prèvia per correu

El Centenari de la Torre de l’Aigua

Conferència organitzada per Aigües Sabadell, dins del seu programa commemoratiu del centenari de la Torre de l’Aigua. Una sessió on hi participaran experts de diversos àmbits per fer una aproximació polièdrica a la icona sabadellenca per excel·lència, des del punt de vista històric, arquitectònic i de la seva antiga funció com a dipòsit d’aigua.

Hi participen: l’historiador Josep Alavedra, l’enginyer i director d’Operacions d’Aigües Sabadell Francesc Roca,el nét de l’arquitecte municipal fa 100 anys Joan Serra Renom i el president de la companyia d’aigües Enric Blasco.

Josep Alavedra serà l’encarregat de situar el context de l’època de la construcció de la Torre de l’Aigua, entre els anys 1914 i 1922. Per la seva part, Francesc Roca serà l’encarregat d’explicar el paper de la Torre de l’Aigua en l’abastament d’aigua de la ciutat en el moment de la seva entrada en funcionament. També farà un breu apunt sobre les característiques arquitectòniques de l’edifici i el paper de la companyia d’aigües en la seva restauració.

El punt i final a la conferència, que estarà moderada pel president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, se centrarà en el paper de Josep Renom i Costa, arquitecte municipal en el moment de la construcció de la Torre de l’Aigua. Joan Serra Renom, nét de Josep Renom, hi intervindrà per exposar el seu punt de vista.

Al finalitzar la conferència, que tindrà una durada d’una hora, s’obrirà un torn de preguntes per part dels assistents.

-Publicitat-