Ciutats fantàstiques, un taller d’escriptura creativa on crearàs el teu llibre d’artista

0
ciutats fantàstiques

Dissabte 19 de maig de 2018
Lloc: Happy Works. Ronda Zamenhof, 3 1r
Durada: 11 a 14 h (tres hores)
Preu. 40 € / Club Week&. 35 € / inscripcions per correu a weekand@weekand.net. Data límit: fins el 14 de maig.

El Week& i la gent d’Stay Hungry Stay Foolish et proposem un taller d’escriptura creativa on sortiràs amb el teu propi llibre d’artista.

CIUTATS FANTÀSTIQUES 
Un taller on aprendràs les tècniques creatives per inventar llocs i històries utilitzant els secrets de la fantasia i la ciència ficció.
Intro

Crear escenaris de ficció és un bon punt de partida per a pensar els personatges i el conflicte d’una trama, sobretot quan aquests escenaris es creen a partir d’un exercici que té com a objectiu construir una realitat alternativa. El marc de vegades, pot ser aquest disparador perquè tota la història sigui una conseqüència de les seves característiques.

TALLER

Etapa 1:
Començarem parlant de les utopies i les distopies com una manera d’introduir el concepte de “ciutat” com a espai modelador del comportament.

Analitzarem el conte “Un camí a través de l’aire” de l’escriptor nord-americà Ray Bradbury per introduir els conceptes de “pensament especulatiu” i “pensament sistèmic“, que seran les dues eines que utilitzarem per pensar i crear les ciutats fantàstiques.

Un cop creades les ciutats, analitzarem el seu funcionament per a visualitzar quin tipus de personalitats produeix (personatge) i quins podrien ser els possibles conflictes a desencadenar (històries).

Etapa 2:
En la segona etapa ensenyarem una tècnica d’enquadernació relacionada amb l’exercici d’escriptura. Dissenyarem la portada i l’interior utilitzant el collage i altres recursos artesanals.

:: Qui són els Stay Hugry Stay Foolish?

Són el Lucas i la Guada. Després de diversos anys treballant en agències de publicitat i estudis a Buenos Aires i Barcelona, van decidir obrir el seu propi espai de formació en el que anomenem “Entrenament Creatiu”.

Algunes de les preguntes que els van portar a crear Stay Hungry, es connecten amb la seva  professió com a creatius:

Com sorgeixen les idees?
Com funciona el pensament creatiu?
Es pot manipular mitjançant processos de treball?
Com alimentar la inspiració?
Què és un concepte i com aprofundir per trobar nous enfocaments?
Quin és el paper de la creativitat en la nostra vida diària?

:: Amb la col·laboració de Happy Works. L’espai de Coworking de Sabadell. Un lloc on hi trobaràs una comunitat de professionals creatius amb qui poder treballar aprendre i compartir. Situat al centre de Sabadell; amb molta llum natural, sala re reunions, cuina i totes les necessitats tècniques i ofimàtiques cobertes.

 

-Publicitat-