Criat de dos amos, una intriga esbojarrada de Carlo Goldoni

0
criat de dos amos

Dissabtes i diumenges 21, 22, 28 i 29 d’abril de 2018
Teatre El Ciervo. Viladomat, 26
Ds: 22.00 h / Dg: 18.00 h
Entrades: 0 € / Club Week&: 7 € / reserves al 627 769 165

Criat de dos amos, una intriga esbojarrada de Carlo Goldoni

Una comèdia d’embolics amb tocs de vodevil ambientada a la Venècia del segle XVIII, escrita pel gran Carlo Goldoni i traduïda al català per Joan Oliver (Pere Quart). Dirigida per Anna Poquet i amb la participació dels actors de la companyia El Ciervo.

El teatre còmic és l’obra en què Goldoni va concentrar les propostes de reforma de la Comèdia de l’Art. En el joc del teatre dins del teatre, Goldoni revisa els preceptes clàssics, advoca per la versemblança i proposa noves regles d’interpretació. I aquestes noves propostes s’exemplifiquen també en El criat de dos amos, una intriga esbojarrada i molt divertida que ordeix un dels personatges més universals que ha donat l’escena: Arlequí

Sinopsi

En Trufaldí Trufaldó, un noi molt espavilat, arriba a Venècia després de ser contractat per la Beatriu Rasponi, que es fa passar pel seu germà. Mentre es troba davant l’hostal esperant Beatriu, que ell suposa que és el seu amo, es presenta un altre foraster, en Florind Arteusi, que acabarà contractant-lo com a criat. I ja la tenim embolicada! En Trufaldí és ara criat de dos amos que, a més, s’hostetgen a la mateixa posada. Se’n sortirà? O els embolics que organitzarà perquè no l’enxampin acabaran passant-li factura?

 

-Publicitat-