Demon, d’Anton Rubinstein al Liceu

0
demon

Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51. Barcelona
Del 23 d’abril a l’11 de maig de 2018
Més info a la web

Demon. L’obra mestra de Rubinstein sobre l’obsessió amorosa del dimoni

Anton Rubinstein va ser autor de més de quinze òperes, de les quals al Liceu únicament s’ha vist Néro el 1898, la primera òpera russa representada a Barcelona. Al mateix Teatre, el compositor i pianista –rival de Liszt– va actuar com a concertista en dues ocasions, en una de les quals l’orquestra va interpretar el ballet de la seva òpera Demon, basada en el poema homònim del «maleït» Mikhaïl Lérmontov, titllat de sacríleg i blasfem per la censura eclesiàstica russa.

Amb aquesta coproducció el Liceu contribueix al redescobriment d’una de les òperes més genuïnament romàntiques del repertori rus, al costat dels cèlebres títols de Mussorgski o Txaikovski. Oportunitat excel·lent, doncs, per recuperar un clàssic de l’òpera eslava.

L’obra mestra de Rubinstein sobre l’obsessió amorosa del dimoni
Anton Rubinstein va ser autor de més de quinze òperes, de les quals al Liceu únicament s’ha vist Néro el 1898, la primera òpera russa representada a Barcelona. Al mateix Teatre, el compositor i pianista –rival de Liszt– va actuar com a concertista en dues ocasions, en una de les quals l’orquestra va interpretar el ballet de la seva òpera Demon, basada en el poema homònim del «maleït» Mikhaïl Lérmontov, titllat de sacríleg i blasfem per la censura eclesiàstica russa.

Amb aquesta coproducció el Liceu contribueix al redescobriment d’una de les òperes més genuïnament romàntiques del repertori rus, al costat dels cèlebres títols de Mussorgski o Txaikovski. Oportunitat excel·lent, doncs, per recuperar un clàssic de l’òpera eslava.

Fitxa artística

DIRECCIÓ MUSICAL Mikhail Tatarnikov
DIRECCIÓ D’ESCENA Dmitry Bertman
ESCENOGRAFIA I VESTUARI Hartmut Schörghofer
IL·LUMINACIÓ Thomas C. Hase
VIDEOCREACIÓ fettFilm (Momme Hinrichs i Torge Möller)
COREOGRAFIA Edwald Smirnoff
COPRODUCCIÓ Gran Teatre del Liceu, Helikon Opera (Moscú), Staatstheater Nürnberg i Opéra National de Bordeaudeu

ORQUESTRA SIMFÒNICA I COR DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

DIRECCIÓ DEL COR Conxita Garcia

-Publicitat-