Dos forats negres ballant al voltant d’una galàxia. Especial forats negres

0
dos forats negres

Dimecres 4 d’abril de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Dos forats negres ballant al voltant d’una galàxia. Especial forats negres

La majoria de les galàxies alberguen forats negres al seu centre que a vegades són actius, però en la seva major part estan inactius per falta de material que engolir. També sabem que les galàxies es formen a partir de galàxies més petites, bé per acreció de gas o directament per fusions de galàxies. En aquest últim cas, si aquestes galàxies petites tinguessin forats negres, no solament podria haver-hi una fusió simple de galàxies, sinó una fusió de forats negres. En un esforç per trobar aquests casos hem realitzat espectroscòpia de línies dobles i triples. De l’anàlisi ha resultat el descobriment de dos forats negres orbitant una regió de formació estel·lar.

A càrrec de José Miguel Rodríguez-Espinosa, llicenciat per la Universitat de Saragossa, doctor en física i astrofísica per la Universitat de Sant Diego, Califòrnia. Es troba entre els fundadors de la Sociedad Astronómica Española de la qual ha estat president diversos anys. Actualment desenvolupa activitats de recerca en l’Instituto de Astrofísica de Canarias.

-Publicitat-