Paul Éluard. Cicle 8 poetes universals

0
paul éluard

Dimecres 25 d’abril de 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

Quatre poetes sabadellencs llegeixen i comenten l’obra de vuit poetes universals. La cinquena sessió està dedicada a Paul Éluard i anirà a càrrec de Josep Maria Ripoll.

Paul Eugène Grindel, conegut com Paul Éluard, va néixer a Saint-Denis el 1895 i va morir el 1952, a Charenton-le-Port. Des de molt jove va participar en la creació del grup surrealista, juntament amb Breton, Soupault i Aragon. Dins dels postulats del moviment, però en certa mesura superant-, va publicar algunes de les seves obres més importants, com Les yeux fèrtils (1936) i Donner à voir (1939). A conseqüència de la segona guerra mundial, en la qual Eluard va participar en la Resistència, la seva poesia cobra un accent compromès que donarà el millor de si en Poèmes polítiques, Poèmes pour tous (1948). Juntament amb Aragon, Eluard va ser, ja en vida, el poeta més popular de França i, de tots els membres del grup surrealista, aquell que va exercir una influència més àmplia i duradora.

Organitza: Papers de Versàlia

 

-Publicitat-