Pier Paolo Pasolini. Cicle 8 poetes universals

0
pier paolo pasolini

Dimecres 2 de maig de 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

Quatre poetes sabadellencs llegeixen i comenten l’obra de vuit poetes universals. La sisena sessió està dedicada Pier Paolo Pasolini i anirà a càrrec de Marcel Ayats.

Pier Paolo Pasolini

Considerat un dels intel·lectuals més destacats del segle XX, el seu brutal assassinat és encara un enigma. La seva faceta més coneguda va ser la de cineasta, però també va publicar novel·les, poesia i assajos.

Pasolini va néixer a Bolonya, ciutat de tradició política esquerrana. Era fill d’un soldat que es va fer famós per salvar la vida de Benito Mussolini. Pasolini començà a escriure poemes als set anys en furlà, llengua materna de la seva mare, i els publicà per primer cop als 19 anys mentre estudiava a la Universitat de Bolonya.

La seva obra poètica, igual que la seva obra assagística i periodística, polemitza amb el marxisme oficial i el catolicisme, als quals anomenava “les dues esglésies” i els retreia no entendre la cultura de les seves pròpies bases proletàries i camperoles. També creia que el sistema cultural dominant, sobretot mitjançant la televisió, creava un model unificador que destruïa les cultures nacionals.(Font: Viquipèdia)

 

-Publicitat-