Prometeu, el lladre de foc. Raül Garrigasait

0
prometeu

Dijous 19 d’abril de 2018
Alliance Française. Sant Joan, 35
19.00 h
Entrada lliure

Prometeu, el lladre de foc, xerrada a càrrec de Raül Garrigasait

En la mitologia grega, Prometeu és el tità que roba el foc als déus per donar-lo a la humanitat. Aquesta figura alhora benefactora i transgressora ha acompanyat durant gairebé tres mil anys les reflexions dels homes sobre la natura, la tecnologia i l’esperit de rebel·lió. La conferència girarà al voltant de les històries que s’expliquen de Prometeu i indagarà quins sentits poden tenir en el món d’avui.

Raül Garrigasait. Escriptor, traductor i editor

Després d’estudiar música i filologia clàssica a Barcelona i viure a Alemanya i al Regne Unit, va començar a treballar en el sector editorial. Actualment està vinculat a la col·lecció Bernat Metge de clàssics grecs i llatins i fa classes de literatura universal a la Universitat de Barcelona.

En el camp acadèmic és autor d’una tesi doctoral sobre la presència de Grècia en les cultures alemanya i catalana, que va rebre un Premi Extraordinari de Doctorat i el Premi Cum Laude de l’Institut d’Estudis Món Juïc.

Com a traductor, les seves llengües principals de treball són l’alemany i el grec. Ha traslladat al català obres de Plató, Goethe, Rilke, Papadiamandis, Joseph Roth i Peter Sloterdijk, entre altres.

El 2012 va publicar l’assaig literari El gos cosmopolita i dos espècimens més (Acontravent), un llibre a mig camí de la reflexió filosòfica i la narrativa, molt ben rebut per la crítica. El 2017 va va veure la llum la seva primera novel·la, Els estranys (Edicions de 1984), que ha estat distingida amb el Premi Llibreter.

-Publicitat-