Quàsars, les galàxies més brillants de l’Univers

0
quàsars

Dimecres, 2 de maig de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Quàsars, les galàxies més brillants de l’Univers a càrrec de Núria Torres-Albà

Els quàsars són nuclis de galàxies actives, en els que, a causa de les forces de marea generades per l’acció gravitatòria d’una galàxia veïna, el gas és arrossegat a les zones més properes al forat negre central. A causa de les elevades temperatures del disc d’acreció que es forma al seu voltant, i a processos d’acceleració de partícules, arriben a emetre una gran quantitat d’energia en tot el rang de l’espectre electromagnètic. Començant pel descobriment d’aquests objectes extrems, parlarem de la seva classificació i estructura, i de les seves característiques observacionals des de ràdio fins a raigs gamma.

Núria Torres-Albà és llicenciada en física per la Universitat de Barcelona, màster en astrofísica, física de partícules i cosmologia i actualment està fent el doctorat en astrofísica al ICCUB, Universitat de Barcelona. Els seus principals interessos de recerca estan en el camp dels AGN i l’activitat de formació d’estrelles en galàxies infraroges. Ha col·laborat en grans projectes com el Great Observatory All-sky LIRG Survey o en els telescopis MAGIC a Canàries.

-Publicitat-