Sant Jordi omple els carrers de Sabadell d’activitats, llibres i roses: les principals activitats per aquest dilluns

0
sant jordi
El carrer Sant Antoni, engalanat per Sant Jordi | Albert Segura
  •  Es tallarà el trànsit de vehicles i s’ocuparà l’espai central del Passeig i la plaça Doctor Robert

Aquest dilluns, 23 d’abril, Sabadell se suma a les activitats de Sant Jordi amb diverses propostes repartides per diferents punts de la ciutat. Podeu consultar tota la programació a través d’aquest enllaç.

Al passeig de la Plaça Major hi haurà 68 parades d’entitats, durant tot el dilluns, matí i tarda. Repartides per la resta de la ciutat també hi haurà parades diverses. D’una banda, 69 persones a títol individual han sol·licitat d’instal·lar parades de roses. D’altra banda, 92 comerciants minoristes de flors i de llibres, col·lectius diversos, entitats associatives i centres educatius han demanat de posar llibres i/o roses a diferents indrets de la ciutat. Tant els uns com els altres poden tenir parada el diumenge i el dilluns durant tot el dia,
si volen.

Les famílies també podran participar en les activitats programades pel Museu d’Història, el Museu d’Art i les biblioteques municipals, al mateix passeig de la Plaça Major. Al llarg de la setmana, també s’ha gaudit d’activitats a la Biblioteca del Nord i la Biblioteca del Sud, com també a la Biblioteca Vapor Badia.

Activitats tradicionals com l’actuació castellera –a càrrec dels Saballuts– tindrà lloc el dilluns, a les 8 del vespre, al passeig de la Plaça Major, mentre que la ballada de sardanes –a càrrec de l’ACF Sabadell Sardanista– es farà el dilluns, a les 6 de la tarda, a la plaça de Sant Roc.

Activitats als jardinets de Caixa Sabadell

D’altra banda, els jardins de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, els coneguts com a Jardinets de la Caixa, oferiran com cada any parades de llibres i roses, com també activitats diverses, igual que ho faran el Museu Paleontològic i el Museu del Gas.

El dilluns, d’11 a 2/4 de 2 i de 2/4 de 5 a 6, a la plaça del Doctor Robert, hi haurà una lectura pública d’homenatge a Pompeu Fabra, ara que fa 150 anys que va néixer i 100 anys que va publicar la Gramàtica catalana, com també es llegiran poemes de Montserrat Abelló, de Maria Aurèlia Capmany i de Manuel de Pedrolo, tres escriptors que fa 100 anys que van néixer. L’activitat l’organitza el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

D’altra banda, al voltant de la Diada de Sant Jordi hi ha activitats teatrals, musicals i recitals que acabaran de bastir la festa.

Els autobusos no circularan pel Passeig

El dilluns 23, Diada de Sant Jordi, els autobusos no circularan entre el passeig de Manresa i el carrer del a República per tal que la ciutadania pugui passejar tranquil·lament per aquest espai de l’eix central mentre hi ha la fira.

El Mercat Central proposa una campanya a favor del Rebost Solidari

El Mercat Central de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, proposa durant la diada de Sant Jordi i per 5è any consecutiu una campanya de recollida de productes per al Rebost Solidari.

(Notícia publicada al Nació Sabadell)

-Publicitat-