Sol solet al Teatre Nacional de Catalunya

0
sol solet

Fins el 8 d’abril de 2018
Teatre Nacional de Catalunya. Plaça de les Arts, 1 Barcelona
Entrades: 11.5 – 23 € / compra online
Horari: Dimecres: 19 h / Dijous a dissabte: 20 h / Diumenge: 18 h

Sol solet és una de les obres mestre d’Àngel Guimerà i això vol dir del millor teatre que s’ha escrit mai en català.

“Sol Solet és una frase popular catalana d’una tristesa infinita” va dir Guimerà. Sota la cançoneta innocent s’hi amaga la tragèdia. L’obra de Guimerà indaga obsessivament en els espais foscos de l’ànima, ens diu la directora de l’espectacle Carlota Subirós. El desig que destrueix, el desig que engendra violència. HOmes i dones es veuen irremissiblement abocats a aqueta espiral, on les pulsions essencials són animals, físiques, territorials, possessives, de domini i d’entrga absoluta, i on sota les aparences afectives bateguen totamena de formes de maltractament.

Malgrat l’aparent ingenuïtat que semblen suggerir els ressons infantils de l’expressió «sol solet», el títol d’aquest drama fa referència a la dolorosa soledat que ha emmotllat la personalitat de Jon, el qual es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana.

La directora Carlota Subirós torna a acostar-se al teatre d’Àngel Guimerà per capbussar-se aquesta vegada en una de les obres més tèrboles i desconegudes del dramaturg, on la poderosa vitalitat sexual de la seva protagonista dona lloc al naixement d’un dels personatges femenins més fascinants del teatre català.

Versió i direcció:Carlota Subirós
Intèrprets: Mercè Aránega, Laura Aubert, Javier Beltrán, Roger Casamajor, Laia Duran, Oriol Genís, Antònia Jaume, Alba Pujol, Ramon Pujol

 

-Publicitat-