Andreu Castells Peig. Cent Anys del Naixament de l’autor de L’Art Sabadellenc

0
andreu castells

Del 18 de maig al 8 de juliol de 2018
Museu d’Art de Sabadell. Doctor Puig, 16
Horaro: Dm a ds: de 5 a 20.00h / Dg i festius d’11 a 14.00h / Dilluns tancat

Andreu Castells Peig. L’art sabadellenc

L’any 2018 es compleixen cent anys del naixement del seu autor, Andreu Castells i Peig, per aquest motiu, i a modus d’homenatge, es vol recuperar la seva figura i destacar-ne els valors i treballs, fonamentals per la història de l’art local i per al Museu d’Art, en aquesta petita mostra.

Andreu Castells en el llibre L’art sabadellenc. Assaig de biografia local desenvolupa per primera vegada una història de l’art sabadellenca, una història àmplia i exhaustiva, des dels seus inicis fins el present, i també projectant cap el futur. Tracta la pintura, l’escultura, … totes les belles arts més tradicionals, però també l’art industrial, el disseny, l’artesania o l’arquitectura, El discurs històric elaborat per Andreu Castells a l’Art sabadellenc s’entén dins un context ciutadà que necessitava vertebrar una història de l’art pròpia, amb uns autors i unes obres concretes, d’una forma pedagògica i sempre dins un marc històric i artístic general. Aquest llibre ha estat durant molts anys una referència per a tots els sabadellencs interessats en l’art local.

L’art sabadellenc s’edità en forma de fascicles, el primer va sortir l’any 1961 i el darrer l’any 1967; va arribar a tenir 400 subscriptors, i comptà amb importants patrocinis de persones i entitats per poder publicar-se en la seva totalitat. Val a dir que, al principi la impressió anava a càrrec de Sallent, però després el mateix Andreu Castells l’edità a través de la seva pròpia impremta i editorial, Riutort.

-Publicitat-