El Ballet del Gran Teatre del Liceu. Didàctica musical

0
ballet gran teatre del liceu

Dimarts 8 de maig de 2018
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19:30 h
Entrada lliure

El ballet del Gran Teatre del Liceu

A càrrec de Tomàs Manyosa. Estudiós de dansa, ballarí i músic

Farem un recorregut des de l’any 1847 en què es va inaugurar el teatre, fins al 1988 quan es va dissoldre el ballet titular del Liceu. Van ser 141 anys de dansa interpretada per un cos de ball que no es mereixia desaparèixer.  Ballava les parts de dansa que hi ha en moltes òperes, però també va representar ballets de repertori i d’altres creats expressament per ser interpretats per aquells ballarins.

Parlarem de músics importants, molts d’ells catalans, que van escriure música  per aquell cos de ball, però sobretot,  d’alguns dels noms més importants de la dansa catalana, com Ricard Moragas, Roseta Mauri, Pauleta Pàmies, Joan Magrinyà, Asunción Aguadé, Alfons Rovira o Guillermina Coll, els quals van deixar petjada de la seva gran personalitat artística al Liceu.

Organitza: Joventuts Musicals de Sabadell

-Publicitat-