Caracterització d’exoplanetes i astrobiologia

0

Dimecres 23 de maig de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Caracterització d’exoplanetes i astrobiologia, a càrrec de Pilar Montañés

Durant centenars d’anys, el Sistema Solar i els seus cossos planetaris van ser l’únic exemple en el qual basar els nostres models de formació i evolució de planetes. Amb el descobriment dels exoplanetes ha sorgit una major diversitat de tipus i arquitectures de sistemes. No obstant això, els planetes del Sistema Solar segueixen sent el nostre millor banc de proves per comprendre la física planetària i interpretar les observacions de molt baix senyal dels exoplanetes. Es posarà en context l’estat actual de la recerca dels planetes extra solars mostrant com els nostres planetes veïns són utilitzats com a banc de proves. Es prestarà especial atenció a l’únic planeta conegut fins al present en la nostra galàxia per albergar vida, la Terra, i s’exposaran els enfocaments actuals per a la determinació de possibles biosenyals en exoplanetes detectables des de la nostra distància.

Pilar Montañés és llicenciada en ciències físiques per la Universitat de La Laguna, Tenerife. Va realitzar la seva tesi doctoral en l’Observatori d’Armagh, a Irlanda del Nord, en 2002. Va obtenir el premi Fullard de l’Observatori de Dudley, Nova York, el 2002 per la seva proposta sobre espectroscòpia del costat fosc lunar com a mètode de caracterització de l’atmosfera terrestre. Ha estat investigadora post-doctoral en l’Observatori Solar Big Bear, Califòrnia, i astrònoma de suport de l’Institut d’Astrofísica de Canàries. Investigadora Severo Ochoa entre 2013 i 2016 i en l’actualitat és investigadora contractada pel satèl·lit CHEOPS. Treballa en la detecció i caracterització d’exoplanetes i en l’observació de cossos del Sistema Solar com a banc de dades per a la caracterització d’exoplanetes.

-Publicitat-