Consulteu totes les activitats previstes per aquest dilluns de La Salut a Sabadell

0
Corredors participants al Cros de la Salut | Juanma Peláez
  •  Se centraran al voltant del santuari
Consulteu el programa de l’Aplec de la Salut 2018
Aquest dilluns Sabadell celebra la festivitat de La Salut. Com a novetat, aquest any es reforcen les activitats del dilluns a la Salut. D’una banda, al matí de 10 a 2 i a la tarda de 2/4 de 5 a 6, hi haurà jocs i joguines eòliques a l’esplanada de la font Nova, en forma de tallers infantils.

A les 11 del matí tindrà lloc l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al camp d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes del nazisme. Al migdia, s’instal·laran taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família.

Mentrestant, en Clau de Folk amenitzarà el púbic amb música d’acordió. Finalment, a les 5 de la tarda el grup Ai, Ai, Ai interpretarà rumba catalana al costat del santuari. Al matí, de 8 a 2, al parc de la Salut tindrà lloc el certamen ocellaire i de 9 a 2, al parc del Nord, es durà a terme el Concurs d’Ocells.

Com cada any, l’Aplec és una bona o oportunitat per gaudir de visites patrimonials a diversos equipaments, com l’Ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua – que enguany celebra el centenari–, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art. Les activitats de l’Aplec, tant les que tindran lloc a la Salut com les que es faran a l’eix central, són possibles gràcies a la col·laboració de les entitats de cultura popular i tradicional.

Activitats esportives

A les 10 del matí, es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell (plaça de la Sardana). La 34a Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES), compta amb la col·laboració i el suport de diverses institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament. El recorregut té una distància aproximada de 7 km. La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES.

També s’admetran inscripcions el mateix dia de la pujada en el lloc de la sortida fins a 5 minuts abans de començar la caminada. Cal destacar que els participants rebran de l’organització una targeta que els permetrà agafar la línia F4 de Transports Urbans Sabadell (TUS) per tornar de la Salut al pla de Sabadell gratuïtament. Pel que fa als premis, se’n concedirà un de 180 € en material al centre escolar o entitats de Sabadell amb més participants inscrits i que hagin fet la totalitat del recorregut.

Una altra de les activitats de l’Aplec és el Cros de la Salut, que aquest any arriba a l’11a edició. Organitzat per l’Ajuntament, juntament amb les entitats d’atletisme de la ciutat –Sabadell Atletisme–, el Cros es portarà a terme a 2/4 de 12 del migdia, amb prèvia inscripció. Hi haurà tres categories per edats: infantil, absoluta i veterans. Els participants en categoria infantil faran una volta al circuit (750 m), els veterans en faran dues (1.500 m) i la categoria absoluta 3 voltes al circuit (2.250 m).

Els primers classificats de cada categoria, tant masculina com femenina, rebran trofeus que es lliuraran a la línia d’arribada, un cop acabada la cursa. Es concedirà també un premi de 180 € en material esportiu al centre escolar o entitat amb més participants inclosos a la classificació general. La inscripció al Cros és gratuïta i es pot fer a l’Oficina de la JAS o bé a Intersport Molins, tot i que també s’admetran inscripcions al mateix lloc de la sortida fins a mitja hora abans de començar la cursa.

Transport públic urbà 

Pel que fa al transport públic urbà, el servei de la línia F4 es manté com el d’un festiu habitual, però es reforça des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 de 10 del vespre, amb una freqüència de pas de 15 minuts, des de la ronda de Zamenhof (parada de l’intercanviador) fins al Poblenou, en tots dos sentits. La parada més propera per accedir al recinte de la Salut és la del Cementiri.

Igualment es reforçaran les línies F1 i F2 a la zona nord de la ciutat i fins a l’intercanviador de ronda Zamenhof.

(notícia publicada al Nació Sabadell)

-Publicitat-