De Bellaterra a Mercuri

0
de bellaterra a mercuri

Dimecres 9 de maig de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

De Bellaterra a Mercuri, desenvolupament de components electrònics específics per missions d’exploració espacial. A càrrer de Philippe Godignon i Xavier Jordà.

L’octubre de 2018 està previst el llançament de dues missions d’exploració de l’Agència Espacial Europea (ESA), una cap al planeta Mercuri (Bepi-Colombo) i l’altra cap al Sol (Solar Orbiter). Ambdues amb un component comú: els díodes de protecció dels panells solars han estat dissenyats i fabricats pel Grup de Dispositius i Sistemes de Potència (PDS) del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM, CSIC) situat a Bellaterra. En aquesta xerrada s’explicarà el complex procés que hi ha darrera el desenvolupament de components per aplicacions espacials com aquests.

Philippe Godignon és enginyer electrònic i es va doctorar per l’Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de Lyon, França, el 1993. Des de 1990 ha estat al grup de Dispositius i Sistemes de Potència del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM) del CSIC on ha desenvolupat la seva recerca sobre el desenvolupament de dispositius electrònics de potència de silici, carbur de silici, nitrur de gal.li i diamant. És coautor de més de 250 publicacions en revistes i congressos i té 12 patents. Actualment és responsable de les activitats de les tecnologies de Wide Band Gap al CNM i treballa també sobre transistors de grafè per a aplicacions ambientals i biomèdiques.

Xavier Jordà és físic i es va doctorar per l’Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de Lyon, França, el 1995. Des de 1995 ha estat al grup de Dispositius i Sistemes de Potència del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM) del CSIC, on ha desenvolupat la seva recerca sobre la caracterització electrotèrmica i l’encapsulat de dispositius semiconductors de potència. És autor i coautor de més de 150 treballs d’investigació en revistes i conferències, i té 8 patents. Actualment és el responsable del Grup de Dispositius i Sistemes de Potència i continua treballant sobre l’encapsulat, la gestió tèrmica, la modelització i la caracterització electrotèrmica de dispositius i sistemes semiconductors de potència.

-Publicitat-