Espills trencats, de Mario Sasot

0
espills trencats

Divendres 25 de maig de 2018
Espai FOC Ventura. Via Massague, 5-7
20.30 h
Entrada lliure / cal reservar al 937271739

Espills trencats (Gara d’Edizions) de Mario Sasot, obra guanyadora del Premi Guillem Nicolau 2017, lliurat pel Gobierno de Aragón al millor llibre de l’any en català, d’autor aragonès. A més de comptar amb la participació del mateix autor, tindrem l’acompanyament musical del Duo Recapte. Al final de l’acte, hi haurà degustació de pastes del Matarranya i vi bo de nous.

L’obra
És la crònica personal –reflex de fragments de vida–, d’un noi amb inquietuds, fill d’una família de Saidí establerta a Saragossa. Ressegueix els anys de formació del protagonista, la primera joventut, l’estada a Finlàndia, el servei militar a Jaca, els anys d’activisme polític a Saragossa i l’etapa d’activisme polític i cultural a Santa Coloma de Gramenet, sense trencar mai els lligams amb el Saidí natal. Les correries d’Andreu, el protagonista, reflecteixen al mateix temps els darrers anys del franquisme i els primers temps de la Transició.

L’autor

Nascut a Saidí (Osca) el 1951. Llicenciat en Filologia Romànica i en Ciencies de la Informació. Ha treballat de catedràtic de Lengua i Literatura Castellanas  a l’IES Andalàn. És corresponsal de la Vanguardia a l’Aragó. Ha dirigit durant 11 anys la revista mensual Temps de Franja, editada per tres associacions culturals de la Franja, Ha coordinat, del 2000 al 2011, el Proyecto de Animación Cultural en las escoles de la Franja “Jesús Moncada”, organitzat pel Departament d’Educación del Govern aragonès.
Acte organitzat per Òmnium Sabadell amb la col·laboració de l’Espai Foc.

 

 

-Publicitat-