Hacer que la nieve arda + El enemigo

0
hacer que la nieve

Dissabte 26 de maig de 2018
L’Estruch. Sant Isidre, 140
20.00 h
Entrada lliure

Hacer que la nieve arda. Eduardo Hurtado

És un exercici conclusiu dels treballs realitzats en els últims 5 anys entorn a les coreografies socials del poder i el cos com a espai atapeït. Es tracta d’una peça escènica/performativa que sorgeix dels textos i accions de “Ruido. Nieve y la conducta de los animales”. Durant la seva residència a Nauestruch, l’artista pretén compartir la tècnica i posar-la en tensió amb col·lectius i altres agents locals. La tècnica, en qualsevol situació, existeix per ser desbordada. Per a això hi són els jocs. Per això hi ha la neu. Per això fem que cremi.

Eduardo Hurtado és llicenciat en Belles arts i postgraduat en Història Contemporània per la EHU on és investigador del grup en història contemporània Experiència Moderna i d’AHOA – Arxivo de la Memòria. El seu àmbit d’acció se situa en l’anàlisi dels processos de conformació de la imatge en relació a l’aprenentatge dels gestos tècnics, l’experiència corporal i les narratives de la instrucció partint d’una perspectiva de gènere. Ha exposat el seu treball com a artista en diferents contextos, espais, fires i centres d’art, com l’Institut Cervantes de Berlín, el Centre Párraga, Windsor Kulturgintza, Ennuvoli o el Museu Guggenheim de Bilbao entre d’altres.

El enemigo. Vicente Vázquez i Usue Arrieta

Emergeix com un retrat oblic, entre la ficció i la realitat, d’una generació de productors culturals del context local Barceloní. Cultura pop, biopolítica o revolució són eixos des dels que dialoga o el cos discursiu d’una pel·lícula que s’interroga per la figura de l’enemic en les societats tardocapitalistes contemporànies. “El enemigo” és un projecte que els artistes tenien en marxa quan van arribar a Barcelona durant l’estiu del 2008 i que ara revisen segons el panorama de l’actualitat barcelonina d’una dècada després.

Vicente Vázquez i Usue Arrieta han estat col·laborant des de 2002 sota diferents denominacions. Formats com a artistes visuals, les seves contribucions als camps de la imatge-temps, de la producció d’objectes, d’ allò visual, sonor i de la formulació social s’han mostrat en institucions públiques i privades nacionals i internacionals, així com a festivals de cinema. Com a expansió de la seva pràctica col·laborativa el 2013 co-fundar Tractora Koop. E., una cooperativa d’artistes basada en el model operatiu de les cooperatives de camioners.

-Publicitat-