Jacques Tati, dibuixos de Jordi Roca

0
Jacques Tati

Del 27 d’abril al 26 de maig de 2018
Alliance Française. Sant Joan, 35
Entrada lliure

Exposició de dibuixos JACQUES TATI de Jordi Roca

L’art no mor, els veritables artistes tampoc. Les pel·lícules de Tati ens l’apropen i ens el fan sempre present. Els dibuixos d’aquesta exposició són els mateixos que es van poder veure a l’intel·lecte ara fa 36 anys i, alhora ens traslladen a aquells dies i ens el fan actuals.

EL TATI I EL JORDI

“El 19 de maig de 1982, Jacques Tati arribava a Sabadell. Començaven tres dies que cap dels que vam ser-hi oblidarà mai. El Jordi, per tant, tampoc. Es fa difícil circumscriure Jordi Roca en un estil pictòric concret, perquè, tot i que la seva obra parteix d’uns determinats referents, el que més la caracteritza són les recerques i els canvis, l’inconformisme i el treball. Però en aquella l’època -els anys 70 i 80 del segle passat-, el llapis i el dibuix hi adquireixen un protagonisme capital. I va aparèixer una mena de retrat, un esbós convertit en obra acabada, que encara ara ens fa reviure les més diverses personalitats que ens han anat visitant”.

EL JORDI I EL TATI

“El que va fer el Jordi amb el gran cineasta francès produeix un contrast curiós i estimulant. Gairebé sempre, utilitza el primer pla, s’acosta a la persona, s’hi endinsa i ens ajuda a descobrir-la. Els rostre ocupant tot el full, les seves mil faccions i matisos.Vistos un al costat de l’altre, els Tatis del Jordi acaben sent el nostre Tati, aquell que vam descobrir plegats”.

Pere Cornellas

 

-Publicitat-