Missions espacials en el sistema solar: coneixement o entreteniment?

0
missions espacials

Dimecres 16 de maig de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba, s/n
20.00 h
Entrada lliure

Missions espacials en el sistema solar: coneixement o entreteniment?

A càrrec de Noemí Pinilla

Aquesta conferència es realitzarà via Skype des d’Orlando (Florida, Estats Units).
No es transmetrà en directe per internet.

Entre 2014 i 2015 es van llançar tres importants missions espacials de la NASA: Rosetta (liderada per l’Agència Espacial Europea), Dawn i New Horizons. Les tres van aconseguir els seus objectius principals, el cometa Churiumov-Gerasimenko i els planetes nans Ceres i Plutó, respectivament. Unes missions importants per avançar en el coneixement sobre els cossos petits del Sistema Solar. També, com no!, sobre els orígens i evolució del Sistema Solar en si mateix, i anant encara més enllà, sobre l’origen de la vida a la Terra. Hem après quelcom d’aquestes missions?

Noemí Pinilla és doctora en ciències físiques per la Universitat de La Laguna (Tenerife). Llicenciada en ciències físiques (astrofísica) i màster en ciències del Cosmos, per la mateixa universitat.

El seu interès científic es centra en la formació dels sistemes planetaris, i en particular en els primers passos en la formació del nostre Sistema Solar, observació i modelatge de la superfície de cossos primitius menors i en la investigació sobre l’origen de la vida a la Terra. La seva trajectòria professional s’inicia com a investigadora post-doctoral a l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia, Granada. Posteriorment es trasllada als Estats Units, on ha estat investigadora post-doctoral associada al Departament de Ciències Planetàries i de la Terra a la Universitat de Tennessee, Knoxville. Actualment és científica associada en ciències planetàries en l’Institut de l’Espai de Florida, Universitat de Florida Central, Orlando. I a partir d’abril de 2018, vicedirectora científica a l’Observatori d’Arecibo, Puerto Rico.

-Publicitat-