Nit dels Museus. Cinc museus cinc històries

2
nit museus

Per 7è any consecutiu, entre els dies 18 i 20 de maig, els Museus Municipals de Sabadell d’Art i d’Història, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, organitzen conjuntament el Dia i Nit dels Museus de Sabadell, una programació especial d’activitats gratuïtes i jornades de portes obertes amb la qual es vol acostar el patrimoni museístic de Sabadell a la ciutadania.

ACTIVITATS

 

Museus oberts fins a la mitjanit

Durant aquests dies l’entrada als museus és gratuïta i es poden visitar les Joies del Museu a més de les exposicions permanents i de les temporals. El dissabte 19 tots els museus allargaran el seu horari habitual fins a la mitjanit.

Itinerari “Cinc museus, cinc històries”

Dissabte 19 a les 19 i a les 21 h es farà l’itinerari “Cinc museus, cinc històries” guiat per l’actor Pep Muñoz que també n’ha estat el guionista. L’itinerari és un recorregut per als cinc museus en el que s’explicaran anècdotes i fets curiosos de cada institució i del que s’hi guarda. L’itinerari s’iniciarà davant del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, a la plaça del Gas, no cal inscriure’s prèviament.

Els museus al carrer activitats familiars

Diumenge 20 de maig entre les 11 i les 14 hores al Racó del campanar es farà una mostra de tallers infantils dels cinc museus participants.

Espai Cultura Fundació Sabadell 1859: «Drawbots», taller familiar de tecnologia creativa amb materials ben senzills, tot seguint la filosofia del «fes-ho tu mateix» (de l’anglès DIY, «Do It Yourself»). Amb un got de plàstic, uns pocs retoladors i un petit motor a piles, construirem un mena de robot que va pintant la superfície per on camina.

Museu d’Art de Sabadell:  Els trencaclosques del Museu d’Art. Es convidarà a tothom a jugar amb algunes de les principals pintures de l’exposició del Museu d’Art i també amb la Casa Turull, tot fent trencaclosques, dibuixant i acolorint.

Museu d’Història de Sabadell. És farà un taller de joieria a la prehistòria. Així, els nens i nenes participants podran experimentar com es feia el forat d’una dena de collaret i com la tècnica del poliment afinava i donava forma a les peces de joieria.

Al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural FenosaDecoraràs un iman amb motius modernistes que personalitzaràs i podràs endur-te a casa.

Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel CrusafontImagina el teu dinosaure! : farem caretes de dinosaures que pintaràs al teu gust. Escull la que més t’agradi i fes de paleontòleg i artista posant-li color.

Descobreix les Joies dels Museus

A l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Divendres 18 de 17 a 20.30 h, dissabte 19 d’11 a 14h i de 17 a 24 h, diumenge d’11 a 14h.
La joia del Museu: Càmera i accessoris de Josep Busoms.

 

Al Museu d’Art de Sabadell
A partir del divendres 18, en l’horari habitual:
. La Joia del Museu. Andreu Castells i Peig (Sabadell, 1918-1987) cent anys del naixement de l’autor de L’Art sabadellenc

 

Al Museu d’Història de Sabadell
Des de divendres 18 i fins a diumenge 20, de 17 a 20 h i el dissabte 20 en horari especial de 17 a 00 h.
. La Joia del MuseuEnigmàtica! Una joia de fa 2.600 anys

Al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa
Des de divendres 18 i fins a diumenge 20 de maig, obert de 10 a 20 h. Dissabte 19 de maig, horari especial de 10 a 00 h.
. La Joia del MuseuEscriptura de constitució de la companyia Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas, 1843.

Al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
Des de divendres 18 i fins a diumenge 21, en l’horari habitual del museu.
. Jornada de portes obertes per visitar les exposicions: Avui Investigues Tu! i El Triceratops torna a Sabadell!

-Publicitat-

2 COMENTARIS