Com penetra el militarisme en les nostres ments

0

Dijous 24 de maig de 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

Com penetra el militarisme en les nostres ments

Maria de Lluc Bagur, co-autora del llibre «Mentes militarizadas» ens parlarà sobre la presència del militarisme en la societat. Amb motiu del Dia de les Dones per la Pau i la participació en la resolució de conflictes.

El llibre mostra com des de diferents àmbits es promou de manera més o menys explícita, però en tot cas conscient, la militarització de les societats i dels seus individus. Sense la militarització de les ments i sense la naturalització d’allò militar, la guerra i les armes serien tan impopulars que tard o d’hora deixarien d’existir. Els qui es beneficien de l’existència de les estructures militars i de les pròpies guerres saben que han de dedicar recursos a mantenir un elevat nivell de militarització en les ments dels seus conciutadans, perquè mentre sigui així podran seguir mantenint la seva situació de privilegi. Trencar amb la militarització i optar per vies alternatives desmilitarizadoras requereix en primer lloc la identificació del problema. Aquest llibre vol despertar l’interès per aquesta qüestió i oferir algunes alternatives que ens ajudin a desaprendre la guerra i a desmilitaritzar els nostres valors i la nostra educació.

Hi col·labora: La Lliga dels Drets dels Pobles i Coordinadora: un altre món és possible

-Publicitat-