La Perruca de Frankenstein. Visions gràfiques sobre el clàssic immortal de Mary Shelley

0

Fins el 16 de juny de 2018
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 22
Entrada lliure

La Perruca de Frankenstein. Visions gràfiques sobre el clàssic immortal de Mary Shelley

L’Escola Illa exposa 16 interpretacions de l’obra Frankenstein, creades pels alumnes del Cicle Formatiu d’Il·lustració.

Mostra formada per setze interpretacions de l’obra Frankenstein, que enguany celebra els 200 anys. A partir dels personatges, els espais i els conflictes del clàssic, es revisen conceptes tan actuals com la pena de mort, els valors ètics i la ciència, la responsabilitat, la humiliació, la por, l’educació o la discriminació.
Els diferents gravats han estat realitzats a partir de diversos processos com la linografia i les tècniques calcogràfiques, el collagraph o la punta seca, conjuntament amb el collage parcial o la il·luminació manual pel mateix artista. Les matrius utilitzades són planxes de linòleum o metacrilat. Totes aquestes tècniques han estat aplicades a les diferents matrius, s’han entintat i s’han passat pel tòrcul, fins a trobar la imatge final.

Així mateix, per al procés creatiu, els joves artistes han rebut l’assessorament de l’escriptor, columnista i professor Ricard Ruiz Garzón, autor també de l’assaig literari Mary Shelley i el monstre de Frankenstein.

-Publicitat-