Petjades d’aigua i sal

0
petjades

Dijous, 10 de maig de 2018
Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19:30h
Entrada lliure

Presentació del llibre Petjades d’aigua i sal. Instants als camps de refugiats de Grècia de Sara Montesinos i Samuel Nacar, editat per Pagès editors.

Petjades d’aigua i sal és un àlbum de fotografies narrades des del record. Un recull de moments, llàgrimes, ràbia, alegria i contradiccions. Són les marques d’una crisi migratòria provocada, ignorada, silenciada i deshumanitzada. Són petjades d’un mar que mai no va tenir culpa de les vides que s’empassava i per això ni les seves onades les esborren. També són els errors i els encerts d’unes voluntàries que sense saber on anaven van quedar estancades entre la vergonya i la tristesa. Però també entre l’aprenentatge, la solidaritat i la necessitat de no mirar a una altra banda. Aquestes pàgines han estat escrites per no oblidar, per buidar, per curar i per volar. Perquè del dolor neix la supervivència i amb ella l’esperança, però ni oblidem ni perdonem. Que els seus noms no s’esborrin de la història.

Es tracta d’un llibre que descriu en primera persona alguns dels episodis més crus de la crisi humanitària dels refugiats.

Petjades d’aigua i sal també és un llibre de fotografies, que detallen el recorregut que han fet les persones migrades per fugir de la guerra.

El llibre relata, entre altres episodis, el dia que els voluntaris van trobar-se el cos d’una nena petita a la costa grega, l’arribada de les pateres o la situació dels menors.

Sara Montesinos, Premià de Mar, 1990. Periodista i comunicadora. Formada en cooperació, gènere, migracions i conflictes socials. Ha treballat a gabinets de comunicació d’organitzacions humanitàries i del tercer sector. Ha col·laborat amb La Directa, ONGC o Setembre. L’any 2016 va viure a Grècia, fent de voluntària i periodista a Lesbos i a la frontera amb Macedònia, on va esdevenir membre de la Comunitat Eko. Samuel Nacar, Barcelona, 1992. Periodista i fotògraf interessat en temes socials i internacionals. Ha col·laborat amb TRT News, El País, La Directa, Al Jazeera, la Marea i altres mitjans arran dels seus viatges per Europa seguint i cobrint les rutes migratòries des de 2015. Ha estat cofundador de Lighthouse Relief i impulsor de l’operació del far de Korakas. Després d’Idomeni i Eko, va cobrir el final de la jungla de Calais.

-Publicitat-