La Serva Padrona, Teatre de les Comèdies

0
serva padrona

Divendres 18 de maig de 2018
Teatre Principal. Sant Pau, 6
21.00 h
Entrades: 15 € / compra online

La Serva Padrona, Teatre de les Comèdies. Cicle de música de cambra

La companyia reusenca presenta òperes cèlebres de petit format adaptades al català. La Serva Padrona és la seva primera producció.

El Teatre de les Comèdies és una companyia reusenca que no només ha vingut a enriquir el panorama operístic català sinó que ho vol fer amb una aposta singular: presentar òperes cèlebres de petit format adaptades al català, per tal que el públic pugui seguir plenament l’acció al mateix temps que gaudeix de la música. La Serva Padrona de Pergolesi és la seva primera producció i narra en la història d’un home benestant (Uberto) i dels seus dos criats (Serpina i Vespone). Serpina, cansada de servir, decideix seduir el seu patró per tal d’esdevenir la seva muller i convertir-se així en mestressa. Davant la indiferència de l’home, la noia decideix que el posarà gelós amb un fals pretendent.

Laia Frigolé, soprano · Xavier Mendoza, baríton · Arnau Colom, actor · Marcel Pascual, concertino · Angela Moro, violí · Albert Carbonell, violí · Elizabeth Gex, viola Enric Prats, violoncel · Gregori Ferrer, clavecí · Iban Beltran, director d’escena

El Teatre de les Comèdies neix a Reus amb la intenció d’apropar l’òpera en viu a nous púbics. La companyia, d’iniciativa i finançament privat, pretén arribar a tot tipus de poblacions petites i mitjanes sense programació estable d’òpera. Els requeriments tècnics de les produccions del Teatre de les Comèdies són escassos i possibiliten la representació operística en tot tipus d’instal·lacions teatrals, esportives, culturals, polivalents o efímeres. Les produccions del Teatre de les Comèdies s’ofereixen adaptades al català i la interpretació musical es fa seguint criteris històrics. Una petita part de l’espectacle es dedica a divulgar el context històric i musical de l’obra interpretada i durant l’espectacle s’afavoreix la interacció entre públic i escena.

Organitza: Joventuts Musicals

-Publicitat-