El camí de la detecció de les ones gravitatòries i la seva trobada amb la llum

0
camí detecció ones gravitatòries

Dimecres 13 de juny de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

El camí de la detecció de les ones gravitatòries i la seva trobada amb la llum a càrrec d’Isabel Cordero

Intentarem entendre que són les ones gravitatòries i com hem aconseguit arribar a detectar-les. La informació que ens proporcionen, en combinació amb la informació que ens arriba a través de la llum en las seves diferents freqüències, ens permet entendre una mica millor l‘Univers que ens envolta.

Isabel Cordero és llicenciada en matemàtiques i doctora en astrofísica per la Universitat de València (2009). Investigadora postdoctoral en l‘Institut Max-Planck d‘Astrofísica en Garching (Munich, Alemania) i en l’Observatori de Paris-Meudon (Paris), a les Universitats de Lieja i Namur, a Bélgica. Actualment és professora de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València, àrea de Matemàtiques Aplicades. Investiga en el camp de la matemàtica aplicada y de la astrofísica, amb especial interès en la relativitat numèrica i les ones gravitatòries. Dedica gran part del seu temps a divulgació i comunicació. És membre de la junta directiva de la Sociedad Española de Relatividad y Gravitación.

-Publicitat-