InDocumentari. Festival a la fresca de cine documental de Sabadell

0
indocumentari

Dijous 28, divendres 29 i dissabte 30 de juny de 2018
La Capella. Parc de Can Gambús, 1
Entrada lliure

El festival inDOCumentari 2018 ha seleccionat en aquesta edició aquest anys sis documentals, 3 curts i 3 llargs que es projectaran durant tres dies.
Programa
_ Dijous 28 (21h)

Lenda negra parla de la recerca de la llegenda de Manuel Blanco Romasanta, “O Home Lobo”, de la mà de quatre joves cineastes que repeteixen la seva ruta en un recorregut nocturn per pobles i boscos gallecs. Miren a l’invisible, aquí on perdura el pas del temps, a la nit actual, buscant un fantasma passat i perdut. Una producció de l’ECAM (l’escola de cine de Madrid). CURTMETRATGE (38′)

Katsikas és la crua veu de nou persones que van arriscar la seva vida i la de les seves famílies fugint de la guerra a Síria. Un cant a l’empatia que ens farà reflexionar com a persones sobre la nostra posició davant la crisi de refugiats, unes persones que l’únic que busquen és un refugi on poder esperar a que la situació a Síria canviï i puguin tornar en pau. LLARGMETRATGE (46′)

_ Divendres 29 (21h)

El sueño efímero repassa la vida i obra de tres pintors de cartells de cinema de Palma, Barcelona i Madrid: Rafel Ruiz, Juan Antonio García i Alfonso Pérez, l’últim que es va dedicar a aquest ofici i que va estar pintant aquells cartells fins al 2013. Un curt documental molt entranyable realitzat pel mallorquí Toni Bestard. CURTMETRATGE (19′)

El valencià Antxon Monforte emprèn a Tigernut. La patria de las mujeres íntegras un trepidant viatge a l’Àfrica per investigar l’origen de la xufa d’un fosc entramat d’empreses que està guanyant milions de dòlars. Escandalitzat davant el que va esbrinant, un viatge que havia de durar una setmana es converteix en una road movie de 3.000 km travessant zones plenes de jihadistes, segrestos i misèria a la recerca de respostes que destapen noves incògnites que han de ser resoltes. LLARGMETRATGE (91′)

 _ Dissabte 30 (21h) – Documentals guanyadors inDOCumentari 2018

*en lugar de nada és un assaig autobiogràfic de la Brenda Boyer. En aquest curt documental la directora s’enfronta a la negligència dels seus pares en una revisió crítica i res autocomplaent de la seva història familiar. Aquesta volta al passat es troba amb el present donant resposta a les qüestions existencials que emergeixen del joc de víctimes i botxins que travessa tot el sistema familiar. CURTMETRATGE (37′)

El 2007, un jutge decideix el segrest de la publicació satírica El Jueves, el motiu és la irònica representació dels membres de la Casa Reial Espanyola. Aquest succés, per exemple, ha delineat com la censura forma part de les polítiques editorials de molts mitjans. L’objectiu del documental titulat Libertad de Impresión és abordar la inutilitat de la censura com a eina per alinear a una societat crítica, així com tractar la qüestió de la llibertat creativa com un dret propi dels professionals de l’humor gràfic. LLARGMETRATGE (67′)

-Publicitat-