Joventut sense Déu, d’Ödön von Horváth

0
joventut sense deu

Dimarts 12 de juny de 2018
La Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19.00 h
Entrada lliure

Presentació del llibre Joventut sense Déu d’Ödön von Horváth, editat per Fonoll edicions

L’acte anirà a càrrec d’Anna Soler Horta, traductora del llibre, Ramon Farrés, autor del pròleg i Josep Gelonch, editor de Fonoll.

Inspirada en l’Alemanya nazi, Joventut sense Déu narra, sota l’aparença d’una trama policíaca, el desconcert d’un mestre davant les dificultats per educar una joventut despietada en una societat que menysprea els valors més elementals. Com és possible educar els joves en l’humanisme si els són aliens els principis morals més bàsics? Què pot fer un mestre davant d’això? Tot i que les autoritats alemanyes van prohibir el llibre i van ordenar confiscar tots els exemplars que circulessin al Reich, no van poder evitar que la novel·la es convertís en un èxit immediat i es traduís al francès, l’anglès, el txec, el polonès i el neerlandès.

-Publicitat-