Petitet, documental del mes (2018)

0
petitet

Dimecres 20 de juny de 2018
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure. Organitza: Aula d’extensió universitaria per a la gent gran de Sabadell

Petitet (2018). Carles Bosch

El nou documental de Carles Bosch, director de Bicicleta, cullera, poma i nominat a l’Oscar el 2003 per Balseros, segueix el músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d’un dels palmeros de Peret, en un periple per portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre. Malgrat les dificultats, sumades a la rara malaltia que pateix, la primera que el rumbero havia realitzat a la seva mare abans de morir comença a prendre forma quan aconsegueix reunir a un grup de músics gitanos, genials però indisciplinats, per intentar tocar juntament amb una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Petitet, un exmúsic gitano barceloní, fill d’un dels palmeros del mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona, i, ara, per poder complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics
gitanos –genials però indisciplinats– i aconseguir el miracle de que s’entenguin amb… una orquestra simfònica!

DIRECCIÓ | Carles Bosch
GUIÓ | Carles Bosch, David Vidal
DIRECCIÓ DE FOTOGRAFiA | Sofia Amadori
MUNTATGE | Carlos Prieto, Ernest Blasi
SO DIRECTE | Guillem Lira
MÚSICA ORIGINAL | Josep Sanou
​Una producció de Lastor Media.
En coproducció amb Turkana Films i Televisió de Catalunya
DISTRIBUCIÓ | DocsBarcelona Distribució

El director

Carles Bosch​ és periodista i director de cinema documental de llarga trajectòria que ha rebut multitud de reconeixements nacionals i internacionals; nominat a l’Oscar, l’any 2003, pel film Balseros, guanyador dels premis Gaudí i Goya l’any 2010 per Bicicleta, cullera, poma, i guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Peabody Award o el Premi Ondas. Com a reporter televisiu ha cobert esdeveniments internacionals elaborant reportatges i documentals en més de 30 països, sent també un dels cofundadors del programa de TV3 30 minuts. Ara torna a la pantalla gran amb Petitet, que malgrat parlar d’un músic malalt no és, en paraules del director, “ni un documental hospitalari ni un musical. “És la lluita desigual d’un somiador contra totes les circumstàncies.”

-Publicitat-