Presos polítics a l’Espanya contemporània de Santiago Serra. Terrassa

0
presos polítics

Del 28 de juny al 12 ede juliol de 2018
Centre Cultural Terrassa. Rambla Egara, 340
De dilluns a dissabte, de 16 a 21 h. Diumenges i festius obert els dies de funció.
Entrada lliure

«Presos polítics a l’Espanya contemporània» de l’artista Santiago Sierra, presenta 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics de posicions molt diverses.

«El fet de recórrer universalment a la institució penitenciària és en si mateix un indicador del fracàs i de la impotència de les societats per construir un àmbit de convivència saludable que respecti la sobirania personal». Amb aquesta citació s’inicia el comunicat de Santiago Sierra per contextualitzar la seva instal·lació més recent, «Presos polítics a l’Espanya contemporània».

L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres.

-Publicitat-