Regal d’estiu! Un tramvia anomentat desig: el llibre

0

S’acosta l’estiu i el Club del Week& vol fer un regal especial: l’edició en català del clàssic de Tennesse Williams, en traducció del sabadellenc Joan Sellent. Gentilesa de la llibreria Librerío de la Plata. Sortejarem un exemplar d’aquest llibre entre totes les persones que siguin sòcies del Club del Week&Si encara no ho ets, tens temps fins el 22 de juny de 2018. Molta sort!

<<< guanyadora sorteig: Assumpta Sánchez >>>

Blanche DuBois, filla d’una família de rics terratinents d’un poble del sud dels Estats Units, arriba a un dels barris més degradats de Nova Orleans, on la seva germana petita viu miseriosament amb Stanley Kowalski, un rauxós immigrant polonès de maneres rudes i tracte bestial. Aquesta visita, que inicialment ha de durar pocs dies, es converteix en una bomba de rellotgeria que acaba esclatant de forma brutal, tot desemmascarant els deliris, les misèries, les mauleries dels personatges i, per extensió, la realitat més crua i els vicis més recòndits de bona part de la societat nord-americana.

Tennessee Williams

Thomas Lanier Williams, més conegut com a Tennessee Williams (Columbus, Mississipí, 1910 ‒ Nova York, 1983), fou indubtablement un dels escriptors més cèlebres i influents de la literatura nord-americana. Entre la seva extensa producció com a dramaturg ―que li va fer guanyar nombrosos guardons―, hi ha algunes de les peces més llegides i representades del segle XX, com ara The Glass Menagerie, The Rose Tattoo, Cat on a Hot Tin Roof, The Night of the Iguana i, especialment, la seva obra mestra: Un tramvia anomenat Desig, que li valgué el premi Pulitzer de l’any 1948.

El Librerío de la Plata  

Els que ja coneixeu aquesta petita llibreria situada en un carrer peatonal del centre de Sabadell (Sant Jaume, 8), sabreu que una de les coses que més destaquen és el meravellós fer de la seva llibrera, la Cecilia Picún.

I això es pot veure cap endins i cap enfora. Cap endins hi trobarem una llibreria especialitzada en autors llatinoamericans però on, en realitat, hi descobrirem totes aquelles publicacions que consideren bons llibres, independentment dels seus origens. La Cecília encomana la seva passió pels llibres i és experta en fer recomanacions encertades segons els gustos de cada lector, a la vegada que pot sorprendre amb títols inesperats que sempre superen les expectatives.

A dins hi trobem també activitats diverses al voltant dels llibres i el plaer per la lectura: presentacions, clubs de lectura (per adults, per nens i nenes, sobre la dona o el que estrenen aquest gener sobre àlbums il·lustrats), tallers d’escriptura, cata de vins…

Cap enfora, l’enorme capacitat que té la Cecília d’establir vincles, generar col·laboracions i connectar amb gent de diferents sectors. Això, en una ciutat com Sabadell on es diu que “cadascú mira per ell”, és realment un valor a tenir en compte.

-Publicitat-