Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)

0
vides truncades

Dimarts 12 de juny de 2018
Museu d’Història de Sabadell. Sant Antoni, 13
19.00 h
Entrada lliure

Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980). Presentació del llibre

A càrrec de l’autor, David Ballester, historiador, professor de la Història Contemporània de la UAB.

L’obra tracta els casos de 20 víctimes mortals de la violència institucional i parainstitucional entre finals del Franquisme i els inicis de la Transició.

La recerca reconstrueix les històries d’una vintena de casos poc coneguts de morts causades per violència insttiucional que han quedat a l’ombra, en un segon pla, de les cròniques polítiques i que, en alguns casos, no van tenir res a veure amb la política. En aquest sentit és una aportació d’interès, ja que pel que fa als estudis d’aquest període, la violència d’aquesta mena ha estat considerada com irrellevant no en poques ocasions.

L’obra tracta de com la democràcia es va guanyar a pols al carrer, amb resultat de víctimes mortes en manifestacions; de l’ús i abús de les armes de foc (“el gallet fàcil”) per part de les forces policials i armades; els morts per l’extrema dreta i els morts a les presons i les comissaries, entre altres aspectes.

-Publicitat-