Cicle BBVA de Cinema de Muntanya. Fresc Festival

0
cinema de muntanya

Dimarts 17 de juliol de 2018
Auditori 3 l’Espai Cultura Sabadell
19.00 h
Gratuït

Sessió de pel·lícules dedicades a l’esport de muntanya premiades en l’edició de 2017 del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. Els films es projectaran en V.O. i subtitulats en català:

‘Dessine-moi un chamois’, Anne, Erik i Véronique Lapied (França, 2017)  
Gran Premi 2017, Premi FEEC a la millor Fotografia i Premi Boreal al Millor Guió

En Colin té 9 anys. Quan va a veure els seus avis, cineastes especialitzats en films d’animals, per a ell comença un llarg aprenentatge. El Parc Nacional del Grand Paradís és una altra escola, on aprèn a fer-se discret, reconèixer les traces, caminar amb grampons o bivaquejar per descobrir els animals que hi viuen

 ‘The eyes of god’, Olaf Obsommer (Alemanya, 2016)  
Premi Cervesa del Montseny al millor film +Xtrem

The Eyes of God és el nom que reben unes profundes gorges situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Un potent equip internacional de caiaquistes extrems en fa el descens durant deu dies. Una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d’error.

‘Dhaulagiri, ascenso a la montaña blanca’, Cristián Harbaruk i Guillermo Glass (Argentina, 2017) Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017

El 2008, una expedició argentina formada per quatre membres –Guillermo, Christian, Sebastián i Darío– intenta l’ascensió del Dhaulagiri per filmar-hi un documental. Un d’ells, Darío, mor en l’intent. Retornats a casa, les imatges es queden sense editar. El 2016 Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.

A càrrec de La Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX

-Publicitat-