El definitiu Passeig de la Plaça Major serà una realitat al 2020

0
definitiu passeig plaça major
  •  El projecte, que compta amb arbres, ombra i aigua, s’ha presentat aquest divendres

El Passeig de la Plaça Major de Sabadell tindrà arbres, ombra i aigua. Aquest divendres l’Ajuntament ha fet públic com serà aquest espai central de la ciutat, maltractat durant més de 20 anys amb obres i projectes provisionals, que han fet desaparèixer l’esperit que mereix un àmbit central d’una gran ciutat.

“El govern ha treballat per recollir les demandes dels ciutadans després de 20 anys en obres, i ara responem als elements consolidats en el debat ciutadà, pel que passarem de tenir un passeig amb una plaça a tenir una plaça amb un passeig”, ha expressat l’alcalde, Maties Serracant. Així, al cantó sud de la plaça es disposarà d’una zona d’arbres de la classe Sapinde de la Xina, que compten amb una alçada d’entre 6 i 15 metres, i amb copes d’entre 4 i 6. A més, es posaran zones d’arbustos entre part de l’arbrat.

Pel que fa a la sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), s’hi col·locarà una pèrgola que també servira d’aixopluc en cas de pluja. Al cantó nord s’hi habilitarà una font d’aigua, en una ubicació aproximada a la que hi havia a l’antic Passeig de la Plaça Major.

El proper mes de juliol la Junta de Portaveus aprovarà el projecte executiu perquè al gener es comencin les obres de construcció de la pèrgola dels FGC. A l’abril es preveu licitar l’obra per la resta de l’espai, que permetrà ubicar els arbres en rases de 2,5 metres d’ample amb una caixa d’acer que evitarà filtracions al pàrquing subterrani. Es preveu que entre finals de 2019 i començaments de 2020 s’acabi l’obra.

Projecte final del Passeig de la Plaça Major. Foto: Ajuntament de Sabadell

(notícia publicada al Nació Sabadell)

-Publicitat-