Pan y fútbol. El deporte rey, espejode la economía global

0
pan y futbol

Dijous 12 de juliol de 2018
Alliance Française. Sant Joan, 35
18.00 h
Entrada lliure

Pan y fútbol. El deporte rey, espejo de la economía global

Presentació del llibre de Francesc Trillas, professor d’Economia de l’Esport de la UAB.

L’acte consistirà en una conversa entre l’autor i el cap d’Esports i d’Antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés. Posteriorment s’obrirà el diàleg amb els assistents.

Els temes a debatre són doblement interessants en el moment en que més de mil milions de persones estan seguint el Mundial de Futbol del 2018. Quan s’està parlant de xifres astronòmiques en qüestions de fixatges i drets televisius, els experts afirmen que si es compara el futbol amb un país, ocuparia de 17a plaça de l’economia mundial.  El futbol permet il.il·lustrar i entendre, com pocs fenòmens, mecanismes socioeconòmics i polítics com la globalització, la corrupció i el populisme. Si arribem a entendre millor el futbol modern, potser podríem entendre millor el món d’avui.

Aquest llibre pretén divulgar en bona part una sèrie d’estudis (en el terreny de les ciències socials) desconeguda pel gran públic, i de vegades fins i tot pels propis interessats (com Simeone, o Schwensteiger). Es tracta de l’anàlisi dels incentius, la racionalitat i les institucions del futbol utilitzant les eines de l’àlisi econòmic i polític-econòmic més modern, juntament amb altres tècniques i disciplines relacionades, com la psicologia social. Aquests coneixements de les ciències socials aplicades permeten relacionar el que passa dins del terreny de joc amb el que passa fora, en l’organització i les institucions del futbol, i ens permeten proposar reformes que mantenen el positiu del futbol i erradiquen el negatiu.

L’acte està organitzat per Federalistes d’Esquerres, la revista Alternativas Económicas i Ràdio Sabadell.

 

-Publicitat-