Tècniques creatives per a la fotografia

0
tècniques creatives fotografia

Del 5 al 26 de juliol de 2018
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 22
Dimarts i dijous de 18:00 a 19:30h.
Preu: 80€ socis de l’Acadèmia i socis Club Week& / 90€ no socis

Tècniques creatives per a la fotografia. Fotografia i creativitat

Monogràfic a càrrec d’Eusebi Vila.

Curs de 4 setmanes dirigit a aquelles persones aficionades a la fotografia que volen obtenir un seguit de tècniques creatives adaptades al mitjà fotogràfic, i així poder enriquir els seus recursos expressius.

Continguts

• Introducció a la creativitat. Atzar, serendipitat.
• Conceptes bàsics compositius: secció àuria, llei dels terços i eixos compositius.
• Els elements genuïns de la fotografia: tècnica i expressivitat.
• Explicació i experimentació de diferents tècniques creatives adaptades a la disciplina fotogràfica.

Estructura

Es realitzarà una classe inicial d’introducció a la creativitat, de conceptes bàsics compositius i del funcionament i la dinàmica de treball, es farà un visionat dels diferents portfolis personals i planteig de la primera activitat creativa. Les següents classes seguiran aquest esquema: revisió comentada de la tècnica experimentada i dels resultats de la classe anterior, i planteig de la propera tècnica.

Des dels inicis de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, la fotografia hi ha tingut una certa relació, a través almenys d’un dels seus fundadors: El pintor Joan Vila Cinca, pare d’Antoni Vila Arrufat, va tenir muntat un laboratori fotogràfic al seu estudi, on revelava i positivava; recordem que Vila Cinca i Joan Vilatobà, el reconegut fotògraf sabadellenc, eren grans amics. Vilatobà va ensenyar-li el funcionament de la càmera fotogràfica i els processos de revelat i còpia. Joan Vila Cinca havia fet servir ocasionalment la fotografia com a documentació i com a model per a composicions de futures obres pictòriques.

-Publicitat-