Astrobiologia. Curs

0
astrobiologia

Del 25 de setembre al 23 d’octubre de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba s/n
Dimarts de 20 a 21.30 h. Durada total: 7,5 hores
Horari: de 20 a 22.00 h
Preu: 100 € / Club Week& 90€ / reserva online / 93.725.53.73

L’Astrobiologia és un camp científic interdisciplinari que està relacionat amb ciències tals com l’astrofísica, la biologia, la química, la informàtica o l’antropologia. El seu camp d’estudi és ample i es dedica principalment a investigar l’origen de la vida a la Terra i la possibilitat que aquests processos s’hagin produït en altres mons. És considerada l’única disciplina científica que es dedica a la recerca de vida extraterrestre. En aquest veurem què és l’astrobiologia i els darrers avanços que s’han fet en aquest camp, així com una anàlisi de la possible vida en el Sistema Solar i en alguns exoplanetes.

Aquest curs el pots fer presencial o a distància, per internet

Programa

Dimarts 25 de setembre: Els exoplanetes i la vida. La zona habitable. L’index de similitud de la Terra. Possibilitat de la vida en els exoplanetes més propers: Pròxima b, Trappist-1. Albert Morral.
Dimarts 2 d’octubre: La vida en el Sistema Solar. Possibilitat de vida a Venus, Mart, Europa, Encelade i Tità. Albert Morral.
Dimarts 9 d’octubre: Què és l’astrobiologia?. Francesc Lozano.
Dimarts 16 d’octubre: Reflexions a l’entorn de la vida (Quin serà el seu futur?). Carles Estévez.
Dimarts 23 d’octubre: Avenços en el coneixement del model Terra. La clara influència de l’univers proper i llunyà. Francesc Lozano.

Director del curs: Francesc Lozano.
Professors: Francesc Lozano, Carles Estévez i Albert Morral.

-Publicitat-