Cinema per a l’orella

0
cinema per a l'orella

Dissabte 22 de setembre de 2018
L’Estruch. Sant Isidre, 140
21.00 h
Entrada lliure

Cinema per a l’orella, de Medín Peirón

Medín Peirón és músic de formació clàssica, deixeble del pianista Jean Pierre Dupuy, sonòleg titulat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (Espanya) i professor de so de l’Escola Superior de Disseny (Esdi) de Sabadell. Com a compositor electroacústic, es forma a França juntament amb mestres com Denis Dufour i Jonathan Prager, iniciant-se amb aquest últim també en l’art de la interpretació acusmàtica. Les seves obres s’han presentat en festivals com Mixtur (Barcelona), Futura (Crest, França), Musiques d’aujourd’hui (Perpinyà, França), així com en els concerts organitzats a Barcelona pel Sindicat d’Altaveus, l’acousmonium del compositor Pablo Fredes, resident a la Fundació Phonos. Apassionat del barri barcelonès del Poblenou, de la seva platja i de la música electroacústica, com a membre de l’Orquestra del Caos tracta d’aportar el seu gra de sorra a la difusió d’aquest gènere musical a Barcelona.

Desencanto és una peça electroacústica per a dos canals realitzada el 2018 a partir de dues residències artístiques, una proposada per L’Estruch i una altra impulsada per l’Assocació Flashback de Perpinyà i desenvolupada a la Casa Musicale de la mateixa localitat. Desencanto és una mena de «cinema per a l’orella» que aborda els moments de crisi existencial de la persona, marcats pel sentiment de pèrdua, la desesperança, i la manca de connexió amb les forces més poderoses del món: l’amor i la compassió.

El programa es completa amb altres obres del mateix compositor, com Elogio de la locura, Construction aquatique i l’Enfer Musical, entre d’altres.

-Publicitat-