Dones úniques, de Montse Barderi

0
dones úniques

Divendres 21 de setembre de 2018
Llibreria Macondo. Carrer de La Rosa, 20
19.00 h
Entrada lliure

Dones úniques. 
Narracions curtes escrites per Montse Barderi, il·lustrat per Violeta Crespo.

Presentació a càrrec de Berta Rubió Faus, Big Mama Montse i l’autora.

El llibre, editat per Columna Edicions, amb més de 300 pàgines “no pot ni pretén recollir la riquesa, varietat, extensió i qualitat de l’aportació femenina del nostre país, però és un recull, un resum, un símbol de la potència de les nostres dones”

Aquest llibre està protagonitzat per dones d’aquí, dones catalanes d’una forma oberta i plural o simplement perquè tenen una relació important amb aquest territori. Dones d’àmbits diferents (arts, ciència, lletres, esports, activisme…) i de totes les èpoques i condicions, també del present. Tan conegudes com Mercè Rodoreda, Montserrat Caballé i Emma Vilarasau o tan valuoses i desconegudes com Raimonda Matavacas o Elena Maseras. Superheroïnes que van fer coses mai vistes o que van dedicar-se de ple a la seva vocació i van tenir una vida plena i amb sentit. Dones que han arribat a ser tot allò que han volgut ser, gràcies també a altres dones com elles. Dones que no s’han posat cap límit a l’hora de viure, investigar, explorar i ser.

La Montse Barderi sempre ha tingut interès per estudiar dones i enaltir-les. Després de llicenciar-se en Filosofia a la Universitat de Barcelona, l’any 2000 va estudiar un màster de gènere que es feia, també, a la Universitat de Barcelona. Va formar part de la junta Filosofia i Gènere; juntament amb Fina Birulés van organitzar el Congrés IAPH de filòsofes al CCCB de Barcelona el 2002. Les seves col·laboracions periodístiques sempre han tingut molt present la visió de gènere. És patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal, i en molts dels seus llibres hi ha la descoberta de dones, com a Camí d’anada i tornada amb Emma Vilarasau (Columna, 2017).

-Publicitat-