Espais globals i llocs pròxims: injústicies i resistències

0
espais globals

Dijous 20 de setembre de 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 124
19.00 h
Entrada lliure

Espais globals i llocs pròxims: injústicies i resistències

Presentació del llibre “Espacios globales y lugares próximos: setenta conceptos para entender la organización territorial del capitalismo global” dins del Dia Internacional per la Pau. A càrrec d’Anna Ortiz i Anna Badia.

Les autores del llibre parlaran de les conseqüències de l’organització territorial del capitalisme global i es farà un espai de debat entre els assistents.Vivim temps de vertigen. Assistim atònits a una profunda reestructuració de tot el sistema social: producció, consum, espais de reproducció, centres de poder, identitats col.lectives… tot es refà, es reinterpreta, es trasllada. Hi ha una mateixa lògica darrere dels esdeveniments tan aparentment inconnexos i dispars? Al mateix temps el món s’encongeix: tot està més a prop, tenim informació ràpida i instantània del que passa en qualsevol racó del planeta, comprem productes de forma quotidiana que han recorregut milers de kilòmetres, les decisions que es prenen en centres financers o polítics allunyats determinen les nostres vides. En aquest context, quines són les repercussions territorials que té la globalització sobre el planeta?

Hi col·labora: Universitat Popular de Sabadell i La Lliga dels Drets dels Pobles

-Publicitat-