Neix el primer festival de novel·la negra a Sabadell

0
festival novel·la negra
  • Entre algunes de les activitats s’haurà de resoldre un “crim” a la ciutat

Els dies 5 i 6 d’octubre s’organitzarà, al Museu d’Història de Sabadell, la I Trobada de Novel·la Negra. Un esdeveniment que pretén tractar els títols d’aquest gènere literari i aprofundir en el crim i el misteri, mitjançant diverses taules rodones. Com ara, hi haurà un criminòleg del Mossos d’Esquadra, l’adaptació al còmic, amb experts en la temàtica i el padrí de tot plegat, el crític literari i periodista, entre d’altres, Sebastià Bennasar.

Però també, comptarà amb la presència de Carme Riera i Montse Sanjuan per reflexionar sobre el paper de la dona investigadora. L’autor sabadellenc, Jaume Ribera, per parlar sobre el personatge fictici Flanagan i música a càrrec de Dani Nel·lo, amb Fer Tejero al piano.

La cloenda girarà al voltant de la figura d’un dels grans noms del misteri i la investigació: Sherlock Holmes. Aquest il·lustre personatge, tractat per Josep Lluís Martín, un erudit de Arthur Conan Doyle.

En paral·lel, hi haurà programades activitats com la resolució d’un crim, al voltant del carrer Sant Antoni, que hauran de resoldre els comerciants i ciutadania durant el dissabte al matí, així com clubs de lectura infantil, ja que la idea d’aquesta iniciativa cultural és arribar a totes les franges. A més, d’una exposició, durant els dos dies, sobre dues publicacions de Manuel de Pedrolo.

El divendres 5 d’octubre, a les 19 hores, club de lectura juvenil del llibre Desconeguts de David Lozano i al dia següent, a les 18 hores, club de lectura infantil del llibre El misteri de la tifa abandonada” d’Anna Cabeza.

sabadell negre

La llavor del festival  
La primera edició d’aquest certamen té el seu origen en les Dames del Crim, és a dir, Lídia Urrutia i Mònica Baraut. Les impulsores d’aquest festival, amb l’organització de la Llar del Llibre i el suport de l’Ajuntament de Sabadell. Ambdues són clientes de l’establiment i cada cert temps es trobaven per comentar una novel·la.

Però el 2015 van néixer els coneguts Dimecres negres i l’èxit de la iniciativa va ser progressiva, amb trobades arreu del territori català. Aixi, van pensar que a Sabadell no s’havia organitzat cap esdeveniment d’aquest tipus.

 

(article publicat al Nació Sabadell per Albert Hernàndez)

 

-Publicitat-