La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica

0
la fi és el principi

Dimarts 4 de setembre de 2018 a diumenge 17 de febrer de 2019
Museu d’Història de Sabadell. Sant Antoni, 13
Horari: dt-ds: 17-20 h / dg. i festois: 11-14 h / dl: tancat
Entrada lliure

La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica

Les pràctiques funeràries han servit per identificar i definir algunes de les cultures principals de la prehistòria del nostre país i, per tant, són clau per al seu estudi.

Les pràctiques funeràries tenen un interès per sí mateixes, però també ens permeten aproximar-nos a la prehistòria. Les pràctiques funeràries són un mirall del món del vius i per tant reflexen temes tan diversos com el canvi cultural, la relació dels nostres avantpassat amb el seu entorn, els contactes i intercanvis, les creences i el món simbòlic dels nostres avantpassats… I a través del passat, el coneixement de la nostra cultura en el present.

En aquesta exposició hi podrem veure més de 300 objectes de 19 museus catalans en una mostra que resumeix 20.000 anys de rituals vinculats amb la mort a la prehistòria. L’exposició manté un diàleg entre passat i present, i destaca l’epíleg en què, a partir de diversos vídeos de pràctiques funeràries contemporànies a diferents parts del món, es vol fer una reflexió sobre la mort i la seva commemoració com a fet universal.

Organització: Museu Arqueològic de Catalunya i Museu de Gavà
Col·laboradors : Diputació de Barcelona

-Publicitat-