Nanosatèl·lits i la democratització de l’espai

0
nanosatèl·lits

Dimecres 26 de setembre de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Nanosatèl·lits i la democratització de l’espai a càrrec de Joan Saladich

En l’última dècada una nova generació de satèl·lits ha guanyat pes dins el sector espacial. Gràcies a la miniaturització tecnològica i a la reducció de costos, constel·lacions de satèl·lits de la mida d’una caixa de sabates s’estan posicionant en el que serà l’anomenada democratització de l’espai. Debatrem sobre com s’està fent negoci en l’espai gràcies a noves capacitats tecnològiques, a més de les potencials conseqüències que aquest podria comportar.

Joan Saladich és enginyer superior en geologia. Té un màster en gestió d’empreses industrials i va fer la seva tesina sobre un prototip d’un equip de captura de CO2 per a aplicacions d’extracció de petroli. Actualment és cap de projectes a l’empresa Aistech, especialitzada en nanosatèl·lits, situada a Castelldefels.

-Publicitat-