La Nova Cançó. La veu d’un poble

0
El cantant Raimon durant una actuació al Palau de la Música» © Fotografia: Josep Puvil

Del divendres 7 de setembre al diumenge 2 de desembre de 2018
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. D’En Font, 25
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.
Entrada lliure

La Nova Cançó. La veu d’un poble

Un recorregut fotogràfic de prop de 150 captures realitzades per un grup ampli dels fotògrafs més reconeguts de l’època. Hi trobem imatges de Colita, Josep Puvill, Toni Catany, Leopoldo Pomés, Oriol Maspons i Pilar Aymerich, entre d’altres.
El comissariat de l’exhibició correspon a Xevi Planas i la mateixa Pilar Aymerich i entre les
fotografies seleccionades hi ha un nombre considerable d’imatges que es van mantenir
inèdites fins el 2010, any en que l’exposició s’estrenà al Museu d’Història de Catalunya. Des d’aleshores, l’exposició ha itinerat per diversos equipaments culturals de tot el territori català i és ara que es podrà visitar per primer cop a Sabadell.

Entre les captures inèdites que hi trobem podem veure un jove Joan Manuel Serrat traginant un carro que transportava un piano; una situació de recolliment d’alguns intel·lectuals a la tancada de Montserrat; els inicis d’alguns cantautors a la Cova del Drac; Guillermina Motta i Serge Reggiani entre bastidors a un programa de televisió, o els components de Pau i Jordi actuant amb Maria del Mar Bonet, per esmentar alguns exemples. A més del valor històric i fotoperiodístic que han adquirit, aquestes imatges no només ens relaten una època i part dels seus protagonistes, sinó que també ens mostren l’evolució dels conceptes artístics i de creació, des dels inicis d’aquell moviment.

-Publicitat-