Over the limit (2017) Documental del mes

0
over the limit

Dimecres 19 de setembre de 2018
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Over the limit. Marta Prus
Polònia, Alemanya, Finlàndia (2017). 74 minuts.
VO en rus subtitulada en català.
La història

La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit?

“No ets un ésser humà, ets una atleta!” A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit.

Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.

La directora

Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant la infància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut.

Premis i festivals

Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Marta Prus
Producció: Maciej Kubicki, Anna Kępińska
Edició: Maciej Pawlinski
Fotografia: Adam Sebastian Suzin
So: Maciej Pawłowski

Organitza: Aula d’extensió universitària de Sabadell per a la gent gran.

-Publicitat-