Eugenio, el Documental del Mes

0
eugenio

Dimecres 17 d’octubre de 2018
Cinemes Imperial.
18.00 h
Entrada lliure

Eugenio (2018)

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una cigarreta eterna, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i, fins i tot, aficionat a l’esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide– que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d’inflexió que marcaria la seva vida. D’una banda, va coincidir amb l’inici de l’èxit. De l’altra, es va apoderar d’ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor. Un retrat de l’Eugenio més desconegut.

Els directors

Jordi Rovira és director i guionista. Periodista freelance des de 1998 i llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) i Geografia i Història (UNED). Ha realitzat reportatges de caràcter social en una trentena de països com Kosovo, Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord, publicats a molts diaris espanyols. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’any 2015, juntament amb Òscar Moreno, va codirigir el documental Joana Biarnés, una entre tots.

Xavier Baig és director de fotografia i productor. El 2007 funda, juntament amb Òscar Moreno, la productora Rec Videoproduccions, SCP, des de la qual produeixen i realitzen documentals propis i per encàrrec per a cadenes com TVE, TV3, Antena 3 i Discovery Channel, i entre els quals destaca el documental Joana Biarnés, una entre tots.

Premis i festivals

Secció Latitud. DocsBarcelona – Espanya, 2018

93 minuts.
VO en castellà.

Fitxa tècnica

Direcció: Jordi Rovira i Xavier Baig
Guió i documentació: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Producció: Xavier Baig i Òscar Moreno
Coproducció: TVE i TV3
Producció executiva TVE: Andrés Luque
Producció executiva TV3: Jordi Ambròs
Fotografia: Xavier Baig
So: Òscar Moreno
Edició: Xavier Baig
Grafisme: Xavier Dávila

Organitza: Aula d’extensió universitària de Sabadell per a la gent gran.

-Publicitat-