La gestió de l’aigua a Catalunya: els problemes cabdals

0
gestió aigua

Dijous 18 d’octubre de 2018
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
18.30 h
Entrada lliure

La gestió de l’aigua a Catalunya: els problemes cabdals

A càrrec d’Antoni Freixes Perich, Doctor en Ciències de la Terra

Una ben enfocada gestió de l’aigua és indispensable per aconseguir objectius de sostenibilitat, evitar problemes en la disponibilitat d’aigua potable i assegurar la permanència dels ecosistemes i la seva biodiversitat, fins i tot en les situacions de sequera més adverses. Però sabem que no sempre és així. El pensador Zygmunt Bauman afirmava “que la societat occidental sap que practica una manera de viure insostenible: explotem els recursos del planeta Terra com si en tinguéssim un i mig de planetes i, si ara s’hi uneixen els països emergents (Brasil, Sud‐Àfrica i la Índia) necessitarem cinc planetes; qui trobarà els quatre planetes que falten?”, però, Bauman també deia: “que mai s’ha de perdre l’esperança”.

En aquest cicle sobre l’aigua s’analitzaran els principals problemes de la gestió de l’aigua a nivell planetari i els de Catalunya amb les característiques pròpies que deriven de la seva situació a la conca Mediterrània: avui i en l’immediat futur encara més marcades pels efectes del canvi climàtic; així mateix, es presentaran els resultats de les recerques hidrològiques intensives desenvolupades a la serralada dels Pirineus on existeixen importants reservoris subterranis de gran interès estratègic i, finalment, el programa es tancarà amb una sortida de camp al naixement del riu Bastareny.

 

 

 

-Publicitat-